„Мръсните номера“ на колекторските фирми

"Мръсните номера" на колекторските фирми

За да може ефективно на се противодейства на събирачите на вземания винаги е необходимо да се познават в детайли техните методи за въздействие върху длъжника. В настоящата статия ще разгледаме основните похвати, с които те не само се опитват, а и много успешно принуждават хората да предприемат определени действия, свързани с плащането на парични суми.

Номера с доброто и лошото ченге

Така да се каже това е класически психологически трик.

Състои се в това, че първоначално Ви се обажда един служител на колекторската фирма, който директно започва със заплахи от рода на това, че ще Ви дадат на съд, ще ви описва ЧСИ, че могат да ви се случат и други неприятни неща ако не платите. Целта е човек да се уплаши и обърка, което да го подтикне да търси изход.

И тогава „изходът“ идва с телефонно обаждане, най-често от някоя госпожица с мил глас, която Ви предлага да се явите в офиса на съответния събирач на вземания и да подпишете споразумение за разсрочено плащане, при това и със сериозни отстъпки от сумата.

И шашнатия човечец докато се усети вече подписал споразумение според което дължи една сериозна сума, която иначе е била погасена по давност и никой не би могъл да го принуди или осъди да плати. По този начин се реновира задължението и колекторската фирма има идеални документи и ново правно основание, с което да Ви търси съответната парична сума.

Номера с адреса на длъжника

При разговорът между служителя на колекторската фирма уж непринудено се задава въпросът дали длъжникът живее на адреса си, който е посочен.

Често хората раотят в чужбина, преместили са се в друг град или по друга причина не живеят на адрес си. Ако длъжникът направи тази грешка да каже, че не живее там може автоматично да разчита, че срещу него ще бъде образувано заповедно производство.

Това е така, защото законът позволява да бъдете осъдени за парично задължение и без да разберете за това и събирачите на вземания отлично знаят за тази възможност и я използват.

За това е от изключителна важност, когато се преместите на нов адрес да не спестявате време и пари от промяна на адресната регистрация защото това може да Ви струва изключително скъпо след като ви осъдят и вие не се защитите своевременно.

Цесията и частните пощи

Обикновено когато претендира от Вас парична сума колекторската фирма я е закупила от фирмата на която я дължите, било то банка, мобилен оператор, лизингово дружество и т.н. За да се приеме обаче, че я дължите на новия кредитор то следва да сте уведомен за цесията , тоест за продажбата на вземането срещу Вас.

И тук на помощ идват различни частни пощи и куриерски фирми, с които събирачите на вземания имат договори и които много учтиво снабдяват колекторските фирми с обратни разписки за връчени съобщения, за залепени и непотърсени уведомления и т.н.

Ако не искате станете жертва на мръсните номера на фирмите събиращи вземания и да си спестите телефонния тормоз, заплахите и това да бъдете осъдени за суми, които иначе не дължите потърсете помощта на специализирани адвокати.

Ние, професионалистите от Адвокатска кантора „Лазар Белев и партньори“ имаме богат опит свързан с решаването на казуси на наши клиенти с колекторски фирми и можем да предложим решение на Вашите проблеми.

Имате проблем с колекторска фирма?
Не се колебайте, а се свържете с Адвокатска кантора "Лазар Белев и партньори" на тел. 0876 208 551 или на e-mail: sbklaw.sofia@gmail.com
call us icon