Трудово право

Съвременният човек прекарва значителна част от времето си на работа, полагайки ежедневно огромно количество време и сили, за да заработи финансови средства.

За съжаление в днешно време добросъвестните работодатели съвсем не са често срещани и никой не е застрахован от това да се окаже в ситуация, изискваща намесата на грамотен и опитен адвокат по трудово право.

Решаването на трудови спорове предвид обема на законодателството и практиката се явява едно от най-сложните юридически дейности, с множество нюанси и тънкости, с които обикновения гражданин просто не би могъл да се справи.

Именно за това и консултацията касаеща трудовото законодателство, а в последствие и процесуалната помощ от квалифициран специалист са единственото правилно решение, което може да помогне да защитите Вашите права и да излезете от на пръв поглед безнадеждна ситуация.

Както показва практиката в повечето случаи от несправедливост в отношения страдат единствено работниците, доколкото в тези отношения силната страна е работодателят.

Клиентите се обръщат към специалист с проблеми касаещи основно започването на работа, самия трудов процес и уволненията.

Първият етап за решаване на тези проблеми е именно адвокатската консултация от специализиран юрист. Тя помага за изясняван корена на проблема и позволява правилно да се оценят от гледна точка на правото перспективите за решаването му.

Ако се нуждаете от юридически грамотна консултация не губете време, а се обърнете за помощ към Адвокатска кантора „Лазар Белев и партньори“ където наш специалист ще ви посъветва относно това какви действия да предприемете и ще се ангажира с процесуалната защита на Вашите права.

Какви услуги предлагат нашите адвокати по трудово право?

  • Първоначална консултация;
  • Изготвяне на подробен анализ на съдържанието на трудовия договор и в случай на необходимост и несъответствие със закона внасяне на корекции, в интерес на клиента;
  • Съставяне на искови претенции и снабдяване с документи за защита правата на клиента през съда;
  • Помощ при изготвянето на жалби до държавните контролиращи органи за нарушенията на трудовото законодателство;
  • Процесуално представителство на клиента пред всички съдебни инстанции, при преговори с работодателя, а също и пред контролните и други държавни органи.

Използвайки услугите на специалист от нашата кантора вие можете да се справите успешно със следните проблеми:

За връзка с Адвокатска кантора „Лазар Белев и партньори“ и записване на дата и час за консултация попълнете контактната форма или да се обадете на указаните в сайта ни телефони.

Можете да откажете да подпишете заповед за прекратяване, но работодателя има начин да ви запознае с нея, въпреки това. Фактът, че сте подписали заповед, не означава, че сте съгласни с нея.
Ако сте жертва на незаконно уволнение, можете да го оспорвате пред съда. Ако съдът отмени уволнението, вие ще бъдете върнати на работа и ще бъдете обезщетен за времето, през което не сте работили.
Да, може да бъде прекратен договора. При такива ситуации не се прилага закрила при уволнения на трудостроени или боледуващи хора.
Според кодекса на труда, нощният труд за майки на деца до 6 години не е задължителен. Ако решите да работите нощни смени, е необходимо работодателят да разполага с писменото ви съгласие. Това се отнася само за майките и закона не предвижда закрила за бащите.
Имате право на обезщетение за безработица, но за съжаление при тези случаи то е в минимален размер. Изплаща се само за период от 4 месеца.
Търсите адвокат по трудово право?
"Лазар Белев и партньори" е адвокатска кантора, която разполага с тясно профилиран екип от юристи, специалисти в областта на трудовото право.
call us icon