Дела срещу колекторски фирми

Дела срещу колекторски фирмиВ последните години се наблюдава своеобразен бум в развитието на колекторските фирми, както са по-известни фирмите за събиране на вземания. Дейността на тези събирачи на дългове се отличава с изключителна агресивност към гражданите, непрестанен телефонен тормоз, включващ и заплахи, съобщения в пощенската кутия и дори както те се изразяват „физически посещения на адрес“.

Целта на тези действия е само една – да бъде принуден даден човек чрез пречупване на психиката да започне да заплаща свои стари задължения било към банки,  било към мобилни оператори или пък към други небанкови кредитни институции.

Една значителна част от лошите кредити дадени на колекторски фирми са погасени по давност и точно тук повечето хора правят грешката да си кажат, че щом са минали 3 или 5 години значи спокойно могат да игнорират звъненето и писмата на събирачите на дългове.

В действителност може да е изтекла съответната давност, но тя не настъпва автоматично, а на нея следва съответният длъжник да се позове пред съда.

За това и първото, което следва да направите в случай на обаждане от фирма събирач на вземания /Фронтекс Интернешънъл, СГ Груп, ЕОС Матрикс, Агенция за събиране на вземания и т.н./ веднага се обадете на адвокат с опит в дела срещу колекторски фирми.

Какво да правим в случай, че ни се обадят от колекторска фирма?

Първото и основно правило е да длъжникът да не разговаря с тях, да не споделя лична информация за местонахождението си, да не се преговаря с тях и да не се подписва каквото и да е без преди това да е консултирано с адвокат. Също така трябва да вярвате както на заплахите, така и на обещанията за някакво облекчени условия на плащане също е изключително важно.

С какво може да ни помогне адвокат в дело срещу колекторска фирма?

Веднага след обаждането се свържете с нас, за да направим пълен анализ на Вашия случай и да препоръчаме съответния начин за действие с оглед ефективната Ви защита.

Ние ще Ви консултираме по въпросите на давността, проблемите касаещи цесията, преговорните отношения с колекторските фирми и представителството пред съда по дела срещу колекторски фирми, които осъществяват тормоз над Вас и Вашето семейство.

Адвокатска кантора „Шулев, Белев и партньори“ разполага с професионални адвокати с богат опит и голям процент спечелени дела срещу колекторски фирми.

Ние отлично познаваме методите им на работа, силните и слабите места на процедурите, които те прилагат, за да събират лошите вземания, както и „мръсните“ номера които използват при заобикалянето на закона, за да осъдят своите длъжници.

За това ако искате да се защитите от действията на събирачите на дългове ефективно, без излишна загуба на нерви, време и пари ни се обадете за насрочване на дата и час за консултация по Вашия проблем.

КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ЗАЩИТАТА СРЕЩУ КОЛЕКТОРСКА ФИРМА?

  • Предварителна устна консултация за защита срещу действия на колекторска фирма – 50 лв.
  • Представителство в преговори с колекторска фирма – 80 лв. / час.
  • Възражение срещу заповед за изпълнение – минимална ставка в зависимост от материалния интерес
  • Дело за защита на длъжника при установителен иск – в зависимост от претендираната сума.
Дела срещу колекторски фирми
4.5 (89.09%) 33 глас[а]

Колекторските фирми ви тормозят?
Гарантирайте спокойствие и справедливост за вас и вашите близки с помощта на топ юристите от адвокатска кантора "Шулев, Белев и партньори".
 
call us icon