Дела срещу колекторски фирми

Дела срещу колекторски фирмиВ последните години се наблюдава своеобразен бум в развитието на колекторските фирми, както са по-известни фирмите за събиране на вземания.

Дейността на тези събирачи на дългове се отличава с изключителна агресивност към гражданите, непрестанен телефонен тормоз, включващ и заплахи, съобщения в пощенската кутия и дори както те се изразяват „физически посещения на адрес“.

Целта на тези действия е само една – да бъде принуден даден човек чрез пречупване на психиката да започне да заплаща свои стари задължения било към банки,  било към мобилни оператори, било към дружества като „Топлофикация“ или пък към други небанкови кредитни институции.

Една значителна част от лошите кредити дадени на колекторски фирми са погасени по давност и точно тук повечето хора правят грешката да си кажат, че щом са минали 3 или 5 години значи спокойно могат да игнорират звъненето и писмата на събирачите на дългове.

В действителност може да е изтекла съответната давност, но тя не настъпва автоматично, а на нея следва съответният длъжник да се позове пред съда.

За това и първото, което следва да направите в случай на обаждане от фирма събирач на вземания /Фронтекс Интернешънъл, СГ Груп, ЕОС Матрикс, Агенция за събиране на вземания и т.н./ веднага се обадете на адвокат с опит в дела срещу колекторски фирми.

Какво да правим в случай, че ни се обадят от колекторска фирма?

Първото и основно правило е да длъжникът да не разговаря с тях, да не споделя лична информация за местонахождението си, да не се преговаря с тях и да не се подписва каквото и да е без преди това да е консултирано с адвокат.

Също така не трябва да вярвате както на заплахите, така и на обещанията за някакво облекчени условия на плащане също е изключително важно.

С какво може да ни помогне адвокат в дело срещу колекторска фирма?

Веднага след обаждането се свържете с нас, за да направим пълен анализ на Вашия случай и да препоръчаме съответния начин за действие с оглед ефективната Ви защита.

Ние ще Ви консултираме по въпросите на давността, проблемите касаещи цесията, преговорните отношения с колекторските фирми и представителството пред съда по дела срещу колекторски фирми, които осъществяват тормоз над Вас и Вашето семейство.

Адвокатска кантора „Лазар Белев и партньори“ разполага с професионални адвокати с богат опит и голям процент спечелени дела срещу колекторски фирми.

Ние отлично познаваме методите им на работа, силните и слабите места на процедурите, които те прилагат, за да събират лошите вземания, както и „мръсните“ номера които използват при заобикалянето на закона, за да осъдят своите длъжници.

За това ако искате да се защитите от действията на събирачите на дългове ефективно, без излишна загуба на нерви, време и пари ни се обадете за насрочване на дата и час за консултация по Вашия проблем.

КОЛКО ЩЕ МИ СТРУВА ЗАЩИТАТА СРЕЩУ КОЛЕКТОРСКА ФИРМА?

  • Предварителна устна консултация за защита срещу действия на колекторска фирма – 100 лв.
  • Представителство в преговори с колекторска фирма – 100 лв. / час.
  • Възражение срещу заповед за изпълнение – минимална ставка в зависимост от материалния интерес
  • Дело за защита на длъжника при установителен иск – в зависимост от претендираната сума.
Препоръчваме ви да се свържете с адвокат, който да ви консултира какви действия да предприемете и да защитите правата си. Има срокове, в които можете да обжалвате, затова не отлагайте дълго.
Няма нормативна уреда, която да регламентира по какъв начин колекторските фирми могат да събират дългове. Техните варианти са доброволно плащане и завеждане на съдебно дело.
Да, задължение на старите кредитори е да информират, когато прехвърлят вземанията към трети лица. Ако не са ви информирали, а твърдят обратното ще трябва да докажат по какъв начин се е случило това.

Според вида на задълженията, които имате, съществуват два вида давност. Едната е 5 годишна, а другата е 3 години. За съжаление, честа практика на колекторските фирми е да безпокоят хората за задължения, чиято давност е изтекла. Затова е важно да се запознаете в детайли с техните претенции и да се консултирате с адвокат, за да сте сигурни, че задълженията ви са все още дължими.

Колекторските фирми получават данните от фирмите-кредитори. Те могат да ги използват само за целите на сключения по между им договор и да не ги предоставят на други лица. Ако имате съмнения, че вашите лични данни са предоставени на колекторска фирма незаконно, можете да се обърнете към Комисията за защита на личните данни.
Колекторските фирми ви тормозят?
Не се колебайте, а се свържете с Адвокатска кантора "Лазар Белев и партньори" на тел. 0876 208 551 или на e-mail: sbklaw.sofia@gmail.com
call us icon